Veenhuis Machines B.V.Veenhuis Machines B.V.Veenhuis Machines B.V.Veenhuis Machines B.V.
    0
  •   was successfully added to your cart.
  • Home
  • Producten
    • Mesttanks
      • Ecoline tanks
      • Perfektline tanks
      • Profiline tanks
      • Premiumline tanks
      • Front Aandockarm
    • Bemesters
      • Grasland bemesters
      • Bouwland bemesters
    • Sleepslangbemesting
      • Rotomax mesthaspel
      • Premiumject sleepslangbemester
      • Quanta pompunit
      • Transporthaspel en frontcompressor
    • Technologie
      • Componenten
      • Nutri-flow precisiebemesting
      • Mestmixers
  • Dealers
  • Occasions
  • Service
  • Bedrijf
    • Historie
    • Over de SVgroup
    • Actueel
    • Vacatures en stages
    • Video’s
    • Contactpersonen
  • Nieuws
  • Contact
  • Nederlands
    • English
    • Deutsch
    • Français

Slide Slide Slide Slide

Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden Veenhuis Machines BV te Rijssen
gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Zwolle onder nummer 38016447

1 Begripsbepalingen

1.1 Onder Veenhuis wordt in deze algemene voorwaarden verstaan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Veenhuis Machines B.V., gevestigd en kantoorhoudende te Rijssen.

1.2 Onder de afnemer wordt in deze algemene voorwaarden verstaan de koper van een door Veenhuis geleverde en/of gefabriceerde zaak alsmede degene in wiens opdracht en voor wiens rekening diensten worden verricht en/of zaken worden vervaardigd.

2 Toepasselijkheid

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Veenhuis en op overeenkomsten gesloten tussen Veenhuis en de afnemer, dan wel op de aanvaarding van opdrachten en het verrichten van diensten door Veenhuis. Deze algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing op iedere onderhandeling van Veenhuis en op andere precontractuele situaties waarin Veenhuis zich bevindt.

2.2 De toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de afnemer van Veenhuis wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Afwijkende voorwaarden maken alleen deel uit van een overeenkomst voor zover die voorwaarden of bedingen Veenhuis uitdrukkelijk en schriftelijk door Veenhuis zijn aanvaard.

2.3 Indien één of meerdere bepalingen van deze voorwaarden vernietigd mocht(en) worden, blijven de overige bepalingen van deze voorwaarden onverkort van toepassing. Partijen zullen in dat geval in onderling overleg vervangende bepalingen overeenkomen, waarbij zij zoveel mogelijk het doel en de strekking van de eventueel vernietigde bepaling(en) in acht zullen nemen.

3 Aanbod en totstandkoming van de overeenkomst

3.1 Ieder door Veenhuis gedaan aanbod is vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld.

3.2 Veenhuis is slechts gebonden aan rechtshandelingen (daaronder begrepen een aanbod) indien deze zijn verricht door daartoe bevoegde medewerkers. Rechtshandelingen verricht door niet-bevoegde medewerkers binden Veenhuis slechts indien een Veenhuis deze rechtshandelingen uitdrukkelijk bevestigt.

3.3 Ingeval door Veenhuis een monster, model of voorbeeld is getoond of wordt verstrekt, wordt dit monster of model geacht slechts bij wijze van aanduiding te zijn verstrekt. De hoedanigheid van de te leveren zaken kan van het monster, model of voorbeeld afwijken, tenzij Veenhuis schriftelijk heeft gegarandeerd dat de zaken worden geleverd conform het getoonde en/of verstrekte monster, model of voorbeeld.

3.4 Een overeenkomst, daaronder begrepen een eventuele wijziging of aanvulling daarvan, komt eerst tot stand door schriftelijke vastlegging in een door partijen ondertekend contract of in een door Veenhuis ondertekende bevestiging.

3.5 Een schriftelijke door Veenhuis ondertekende bevestiging geldt als een volledige en juiste vastlegging van de inhoud van de tot stand gekomen overeenkomst, tenzij de afnemer binnen vier kalenderdagen na datum van verzending van deze bevestiging schriftelijk zijn bezwaren aan Veenhuis kenbaar heeft gemaakt.

3.6 Als de afnemer aan Veenhuis gegevens, tekeningen etc. verstrekt, mag Veenhuis uitgaan van de juistheid hiervan en zal zij haar aanbieding hierop baseren.

3.7 Indien haar aanbieding niet wordt aanvaard, heeft Veenhuis het recht alle kosten die zij heeft moeten maken om de aanbieding te doen, bij de afnemer in rekening te brengen.

4 Prijzen en prijswijzigingen

4.1 De kosten van inlading, vervoer en uitlading van de zaken alsmede de eventuele emballagekosten zijn niet in de prijs begrepen en worden dus, indien Veenhuis tot inlading, vervoer en uitlading alsmede emballage van de zaak gehouden is, afzonderlijk aan de afnemer in rekening gebracht.

4.2 De  prijzen zijn gebaseerd op de op het tijdstip van het aanbod geldende kostenposten. Indien deze veranderen, behoudt Veenhuis zich het recht voor de op de dag van de levering geldende prijzen te berekenen. Dit geldt eveneens indien de prijsverhogende factoren ten tijde van het afsluiten van de overeenkomst voorzienbaar waren.

4.3 Betaling van de prijsverhoging zoals bedoeld in het vorige lid van dit artikel vindt plaats tegelijk met de betaling van de hoofdsom of de laatste termijn.

5 Rechten van intellectuele eigendom

5.1 Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen behoudt Veenhuis de auteursrechten en alle rechten van industriële eigendom op de door haar gedane aanbiedingen, verstrekte ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen, (proef)modellen, programmatuur enz.

5.2 De rechten op de in lid l van dit artikel genoemde gegevens blijven eigendom van Veenhuis,  ongeacht of aan de afnemer voor de vervaardiging hiervan kosten in rekening zijn gebracht. Deze gegevens mogen zonder uitdrukkelijke toestemming van Veenhuis niet gekopieerd, gebruikt en/of aan derden getoond worden. Bij overtreding van deze bepaling is de afnemer aan Veenhuis een onmiddellijk opeisbare boete verschuldigd van € 25.000,00 per overtreding, onverminderd het recht van Veenhuis om volledige schadevergoeding te vorderen.

5.3 De afnemer moet het aan hem verstrekte als genoemd in lid 1 op eerste verzoek en binnen de door Veenhuis gestelde termijn aan Veenhuis retourneren. Bij overtreding van deze bepaling is de afnemer aan Veenhuis een boete verschuldigd van € 1.000,00 per dag. Deze boete kan naast een eventuele schadevergoeding op grond van de wet worden gevorderd.

6 Adviezen, tekeningen, berekeningen en ontwerpen

6.1 De afnemer kan geen rechten ontlenen aan de adviezen en informatie die hij van Veenhuis krijgt als deze geen directe betrekking hebben op de overeenkomst c.q. opdracht.

6.2 De afnemer is verantwoordelijk voor de door of namens hem gemaakte tekeningen en/of berekeningen alsmede voor de functionele geschiktheid van door of namens hem voorgeschreven materialen.

6.3 De afnemer vrijwaart Veenhuis voor elke aanspraak van derden met betrekking tot het gebruik van door of namens de afnemer verstrekte tekeningen, berekeningen, monsters, modellen en dergelijke.

6.4 Veenhuis mag de materialen die de afnemer wil gebruiken vóórdat deze verwerkt worden voor eigen rekening (laten) onderzoeken.

7 Levertijd en risico-overgang

7.1 De leverdatum wordt door Veenhuis bij benadering vastgesteld en vermeld in de in artikel 3 lid l genoemde aanbieding. De door Veenhuis opgenomen leverdatum is, tenzij Veenhuis uitdrukkelijk anders heeft weergegeven, nimmer als een fatale termijn te beschouwen.

7.2 Bij het bepalen van de leverdatum gaat Veenhuis er vanuit dat de opdracht kan worden uitgevoerd onder de omstandigheden die haar op dat moment bekend zijn.

7.3 Overschrijding van een expliciet overeengekomen fatale leverdatum geeft in geen geval recht op schadevergoeding, tenzij dit vooraf schriftelijk is overeengekomen.

7.4 Tussentijdse specificatiewijzigingen op wens van de afnemer, welke tot vertraging van de levering kunnen leiden, komen volledig voor rekening en risico van de afnemer.

7.5 De levering vindt plaats af fabriek, ex works, welk leveringsbeding wordt uitgelegd overeenkomstig de Incoterms 2010 welke zijn opgesteld door de ICC (International Chamber of Commerce). Dit betekent onder meer dat het risico van de zaak overgaat op het moment dat Veenhuis de zaak ter beschikking stelt aan de afnemer.

7.6 Ongeacht het bepaalde in lid 5 van dit artikel kunnen Veenhuis en de afnemer overeenkomen dat Veenhuis voor het transport van de zaak zorgt. Het risico van opslag, laden, transport en lossen rust ook in dat geval volledig bij de afnemer.

7.7 Ook ingeval Veenhuis de verkochte zaak installeert en/of monteert, gaat het risico van de zaak over op de afnemer op het moment dat Veenhuis de zaak ter beschikking stelt aan de afnemer in het bedrijfspand van Veenhuis of op een andere overeengekomen plaats.

7.8 De levering kan geschieden in gedeelten, naarmate de producten gereed of voorradig zijn. De facturering zal alsdan eveneens in gedeelten plaatsvinden. De afnemer is niet bevoegd levering in gedeelten te weigeren.

8 Inruil

8.1 Indien de afnemer een gedeelte van zijn financiële verplichting jegens Veenhuis op een andere wijze voldoet dan betaling in geld, waarmee Veenhuis overigens uitdrukkelijk moet hebben ingestemd en er aldus sprake zal zijn van inbetalinggeving in de zin van artikel 6:45 BW, heeft de afnemer, ter keus van Veenhuis, het recht om het ingeruilde object te blijven gebruiken ofwel een door Veenhuis ter beschikking te stellen vervangend object te blijven gebruiken totdat de levering van de door Veenhuis aan de afnemer verkochte zaak heeft plaatsgevonden, tenzij bij verkoop anders is overeengekomen.

8.2 Tot het moment dat Veenhuis de door haar verkochte zaak aan de afnemer heeft geleverd en de afnemer het door hem ingeruilde object in de macht heeft gebracht van Veenhuis, komt het ingeruilde object geheel voor rekening en risico van de afnemer.

8.3 Indien naar het oordeel van Veenhuis het in betaling gegeven object bij de levering aan Veenhuis in een andere staat verkeert dan op het moment dat Veenhuis en de afnemer zijn overeengekomen dat het object in betaling zou worden gegeven althans het moment dat de prijs van het in betaling gegeven object door Veenhuis en de afnemer werd vastgesteld, is Veenhuis gerechtigd de prijs van de inbetalinggeving opnieuw (eenzijdig) vast te stellen dan wel de overeenkomst tot inbetalinggeving te ontbinden zonder dat daartoe een ingebrekestelling is vereist.

8.4 Indien Veenhuis gebruik heeft gemaakt van haar recht om de overeenkomst tot inbetalinggeving te ontbinden, is de afnemer gehouden om zijn financiële verplichtingen jegens Veenhuis geheel na te komen door middel van betaling in geld.

9 Betaling

9.1 Tenzij schriftelijk anders overeengekomen dient betaling binnen 15 dagen na factuurdatum plaats te vinden op de door Veenhuis aangewezen bankrekening.

9.2 Als datum van betaling geldt de datum waarop het verschuldigde bedrag is binnengekomen op de door Veenhuis aangewezen bankrekening.

9.3 Het eventuele recht van de afnemer om zijn verplichting(en) jegens Veenhuis op te schorten en/of zijn vordering(en) op Veenhuis te verrekenen dan wel enige aftrek of korting toe te passen, is uitgesloten.

9.4 Veenhuis is te allen tijde gerechtigd om van de afnemer voldoende zekerheid voor de nakoming te vragen; de afnemer zal de gevraagde zekerheid op eerste verzoek van Veenhuis verstrekken. Veenhuis is gerechtigd om de nakoming van haar verplichtingen op te schorten totdat de gevraagde zekerheid is verstrekt.

9.5 Ongeacht of Veenhuis de overeengekomen prestatie volledig heeft uitgevoerd, is alles wat de afnemer uit hoofde van de overeenkomst aan haar verschuldigd is of zal zijn, onmiddellijk opeisbaar als:

  1. a) een betalingstermijn is overschreden;
  2. b) het faillissement of de surseance van betaling van de afnemer is aangevraagd;
  3. c) beslag op een of meerdere goederen van de afnemer wordt gelegd;
  4. d) de afnemer wordt ontbonden of wordt geliquideerd;
  5. e) het bedrijf van de afnemer geheel of gedeeltelijk wordt overgedragen;
  6. f) de afnemer het verzoek doet te worden toegelaten tot de wettelijke schuldsanering, onder curatele of bewind wordt gesteld dan wel is overleden.

9.6 Wanneer betaling niet heeft plaatsgevonden binnen de overeengekomen betalingstermijn is de afnemer zonder verdere aanmaning of ingebrekestelling direct rente over het vervallen bedrag verschuldigd aan Veenhuis, gerekend vanaf de vervaldag tot en met de dag van betaling. Deze rente bedraagt 12% per jaar, maar is gelijk aan de wettelijke (handels)rente als deze hoger is. Bij de renteberekening wordt een gedeelte van de maand beschouwd als een volledige kalendermaand.

9.7 Indien betaling van een factuur niet volledig binnen de gestelde termijn heeft plaatsgevonden, is de afnemer eveneens terstond, zonder dat een nadere ingebrekestelling is vereist, aan Veenhuis een vergoeding voor buitengerechtelijke (incasso)kosten verschuldigd. Deze vergoeding wordt, in afwijking van artikel 6:96 lid 4 BW en in afwijking van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, reeds nu voor alsdan vastgesteld op een bedrag gelijk aan 15% van de totaal openstaande hoofdsom met een minimum van € 75,00 (vijfenzeventig euro) voor iedere gedeeltelijk of volledig onbetaald gelaten factuur. De afnemer zal in het in dit lid omschreven geval tevens gehouden zijn tot integrale vergoeding van de gerechtelijke kosten.

9.8 Door de afnemer gedane betalingen strekken eerst ter afdoening van verschuldigde kosten, rente en pas daarna ter afdoening van facturen (hoofdsom). Voor wat betreft het laatste geldt dat een betaling wordt toegerekend aan de factuur die het langst openstaat, ook indien de afnemer bij betaling vermeldt dat deze betrekking heeft op een andere factuur.

10 Aansprakelijkheid en overmacht

10.1 Veenhuis aanvaardt geen aansprakelijkheid, indien zij door een niet toerekenbare tekortkoming niet in staat is haar verplichtingen na te komen.

10.2 Onder een niet toerekenbare tekortkoming wordt in deze voorwaarden verstaan elke omstandigheid waardoor nakoming van de overeenkomst door Veenhuis redelijkerwijs door de afnemer niet meer kan worden verlangd, daaronder in ieder geval begrepen oorlog, oorlogsgevaar, oproer, watersnood, (natuur)rampen, gebrek aan grond-, hulp- en brandstoffen, verkeersstoornissen, werkstaking, werkliedenuitsluiting, personeelsgebrek, transport-moeilijkheden, niet tijdige of niet behoorlijke uitvoering van bestellingen door toeleveringsbedrijven en/of de fabrikant van de zaken, brand, overheidsmaatregelen, im- en exportverboden, bedrijfsstoringen en invloeden betreffende het weer.

10.3 In geval van een niet toerekenbare tekortkoming is Veenhuis naar haar keuze gerechtigd, hetzij de (op)levertijd met de duur van de belemmering te verlengen, hetzij de overeenkomst, voor zover deze door de belemmering getroffen wordt, te ontbinden. Indien de afnemer Veenhuis daartoe schriftelijk aanmaant, is Veenhuis gehouden zich binnen vijf werkdagen ten aanzien van haar keuze uit te spreken.

10.4 Indien Veenhuis bij het ontstaan van een haar niet toerekenbare tekortkoming reeds gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan en/of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is zij gerechtigd de reeds geleverde zaken en/of diensten separaat te factureren, alsmede het deel van de zaken en/of diensten dat nog wel door Veenhuis geleverd kan worden, te leveren en voorts separaat te factureren. De afnemer is gehouden voornoemde facturen te voldoen alsof het een afzonderlijke overeenkomst betrof.

10.5 De verplichting tot schadevergoeding van Veenhuis op grond van welke wettelijke grondslag ook, is beperkt tot die schade waartegen Veenhuis uit hoofde van een door of ten behoeve van haar gesloten verzekering verzekerd is, maar is nooit hoger dan het bedrag dat in het betreffende geval door deze verzekering wordt uitbetaald.

10.6 Als Veenhuis om welke reden dan ook geen beroep toekomt op de in het voorgaande lid omschreven beperking, is de verplichting tot schadevergoeding beperkt tot maximaal 15% van de totale opdrachtsom (exclusief btw). Als de overeenkomst bestaat uit onderdelen of deelleveringen, is de verplichting tot schadevergoeding beperkt tot maximaal 15% (exclusief btw) van de opdrachtsom van dat onderdeel of die deellevering.

10.7 Niet voor vergoeding in aanmerking komt:

  1. a) gevolgschade. Onder gevolgschade wordt onder meer verstaan stagnatieschade, productieverlies, gederfde winst, transportkosten en reis- en verblijfkosten;
  2. b) opzichtschade. Onder opzichtschade wordt onder andere verstaan schade die door of tijdens de uitvoering van het werk wordt toegebracht aan zaken waaraan wordt gewerkt of aan zaken die zich bevinden in de nabijheid van de plaats waar wordt gewerkt;
  3. c) schade veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid van hulppersonen of niet leidinggevende ondergeschikten van Veenhuis.

De afnemer dient zich desgewenst tegen voornoemde schade(n) te verzekeren.

10.8 Veenhuis is niet aansprakelijk voor schade aan door of namens de afnemer aangeleverd materiaal als gevolg van een niet deugdelijk uitgevoerde bewerking.

10.9 De afnemer vrijwaart Veenhuis voor alle (rechtstreekse) aanspraken van derden wegens productaansprakelijkheid als gevolg van een gebrek in een zaak die door de afnemer aan een derde is geleverd en dat (mede) bestond uit door Veenhuis geleverde zaken en/of materialen. De afnemer is gehouden alle voor Veenhuis in dit verband geleden schade waaronder de (volledige) kosten van verweer te vergoeden.

10.10 Veenhuis is te allen tijde gerechtigd de door de afnemer geleden schade voor zover mogelijk ongedaan te maken.

11 Garantie en overige aanspraken

11.1 Tenzij schriftelijk anders overeengekomen staat Veenhuis met inachtneming van hetgeen is neergelegd in deze voorwaarden voor een periode van 24 maanden na de ingebruikname van zaken en een periode van 12 maanden na de levering van diensten in voor de goede uitvoering van de overeengekomen prestatie. Als een afwijkende garantietermijn is overeengekomen, zijn de overige leden van dit artikel eveneens van toepassing.

11.2 Als de overeengekomen prestatie niet deugdelijk is geweest, zal Veenhuis de keuze maken of zij deze alsnog deugdelijk uitvoert dan wel de afnemer crediteert voor een evenredig deel van de factuur.

11.3 Ingeval Veenhuis kiest voor het alsnog deugdelijk uitvoeren van de prestatie, bepaalt zij zelf de wijze en het tijdstip van uitvoering. Bestond de overeengekomen prestatie (mede) uit het bewerken van door afnemer aangeleverd materiaal, dan dient de afnemer voor eigen rekening en risico nieuw materiaal aan te leveren.

11.4 Garantie op garantie wordt niet verleend. Onder garantie uitgevoerd herstel of vervanging van (een onderdeel van) de geleverde zaak, leidt dan ook niet tot een verlenging van de garantietermijn.

11.5 Ingeval een aan slijtage onderhevig(e) (onderdeel van de) zaak wordt vervangen, heeft Veenhuis het recht om de waardevermindering (afschrijving) van de oorspronkelijke onderdelen c.q. zaak aan de afnemer in rekening te brengen.

11.6 Op straffe van verval van haar rechten dient de afnemer Veenhuis te allen tijde in de gelegenheid te stellen de klacht ter plaatse op haar gegrondheid te (doen) onderzoeken en/of van alle door Veenhuis verlangde informatie alsmede medewerking te voorzien.

11.7 De afnemer kan alleen een beroep doen op garantie nadat hij aan al zijn verplichtingen ten opzichte van Veenhuis heeft voldaan.

11.8 Onderdelen en/of materialen die door Veenhuis worden hersteld of vervangen, moeten door de afnemer op het eerste verzoek van Veenhuis aan Veenhuis retour worden gezonden.

11.9 Voor rekening van de afnemer komen:

  1. a) alle transport- en/of verzendkosten;
  2. b) alle kosten voor (de)montage;
  3. c) reis- en verblijfkosten.

11.10  Geen garantie wordt gegeven als gebreken het gevolg zijn van:

  1. a) normale slijtage;
  2. b) onoordeelkundig gebruik;
  3. c) niet of onjuist uitgevoerd onderhoud;
  4. d) installatie, montage, wijziging of reparatie door de afnemer of door derden;
  5. e) gebreken aan of ongeschiktheid van zaken afkomstig van, of voorgeschreven door de afnemer;
  6. f) gebreken aan of ongeschiktheid van door de afnemer gebruikte materialen of hulpmiddelen;
  7. g) oorzaken van buitenaf (overmacht).

11.11  Geen garantie wordt gegeven op:

  1. a) geleverde zaken die niet nieuw waren op het moment van levering;
  2. b) het keuren en repareren van zaken van de afnemer;
  3. c) de afnemer heeft verzuimd om binnen een jaar na afloop van het eerste ‘garantiejaar’ bij Veenhuis een ‘onderhoudscheck’ uit te laten voeren. De aan deze check verbonden kosten zijn voor rekening van de afnemer.
  4. d) de afnemer de onderdelen die Veenhuis bij gelegenheid van voornoemde check adviseerde te (laten) vervangen, niet heeft laten vervangen.
  5. e) de afnemer de zaak heeft gebruikt c.q. laten gebruiken buiten de Benelux en Duitsland.

11.12  De afnemer kan rechten uit hoofde van dit artikel niet overdragen. Deze rechten vervallen dan ook bij doorverkoop.

11.13  Het bepaalde in de leden 2 t/m 12 van dit artikel is van overeenkomstige toepassing bij eventuele aanspraken van de afnemer op grond van wanprestatie, non-conformiteit of welke andere grondslag dan ook.

11.14 Indien de afnemer een dealer betreft die doorlevert aan een eindgebruiker is tevens van toepassing hetgeen is neergelegd in de als bijlage toegevoegde ‘Dealerinstructies Garantie’. In voornoemd geval is de afnemer bovendien gehouden om in zijn verhouding met de eindgebruiker soortgelijke voorwaarden te bedingen als in deze voorwaarden zijn neergelegd. De dealer dient hierbij gebruik te maken van het eveneens als bijlage toegevoegde ‘Garantiecertificaat’. De dealer kan jegens Veenhuis nimmer aanspraak maken op meer of andere rechten dan door Veenhuis aan de dealer gegarandeerd. Daar waar hetgeen in de Dealerinstructies en/of Garantiecertificaat is bepaald, strijdig is met hetgeen is neergelegd in deze voorwaarden, prevaleert het in de Dealerinstructies en/of Garantiecertificaat bepaalde.

12 Klachtplicht

12.1 Op straffe van verval van zijn rechten dient de afnemer over een gebrek in de prestatie binnen vijf dagen nadat hij het gebrek heeft ontdekt of redelijkerwijs had behoren te ontdekken schriftelijk en gemotiveerd te hebben geklaagd bij Veenhuis. Hierbij geldt dat de afnemer gehouden is om de aan hem geleverde zaken onmiddellijk na levering op zichtbare gebreken te controleren.

12.2 De afnemer moet klachten over de hoogte van het factuurbedrag, op straffe van verval van alle rechten, binnen de betalingstermijn schriftelijk bij Veenhuis hebben ingediend. Als tussen partijen een langere betalingstermijn dan dertig dagen is overeengekomen, moet de afnemer uiterlijk binnen dertig dagen na factuurdatum schriftelijk bij Veenhuis hebben geklaagd.

12.3 Klachten schorten de verplichtingen van de afnemer voortvloeiend uit enige met Veenhuis gesloten overeenkomst niet op.

13 Opschorting en Ontbinding

13.1 Indien de afnemer niet, niet tijdig of niet behoorlijk voldoet aan een verplichting, welke voor hem uit enige met Veenhuis gesloten overeenkomst voortvloeien, alsmede ingeval van de onder artikel 9.5 van deze algemene voorwaarden benoemde situaties, wordt de afnemer geacht van rechtswege in gebreke te zijn. Veenhuis is dan gerechtigd zonder rechterlijke tussenkomst en zonder ingebrekestelling de overeenkomst(en) geheel of gedeeltelijk te ontbinden of op te schorten, zulks zonder dat Veenhuis tot enige schadevergoeding of garantie gehouden zal zijn en onverminderd de Veenhuis verder toekomende rechten..

14 Eigendomsvoorbehoud, overdracht vordering en retentierecht

14.1 Alle door Veenhuis geleverde zaken blijven het eigendom van Veenhuis totdat de afnemer alle verplichtingen uit alle met Veenhuis gesloten overeenkomsten is nagekomen, waaronder:

  1. a) de tegenprestatie(s) met betrekking tot de geleverde, eerder geleverde en niet betaalde of te leveren zaken;
  2. b) de tegenprestatie(s) met betrekking tot door Veenhuis verrichte of te verrichten diensten;
  3. c) eventuele schade-, kosten- en rentenvorderingen wegens niet correcte nakoming door de afnemer van overeenkomst(en) met Veenhuis.

14.2 Zolang op geleverde zaken een eigendomsvoorbehoud rust mag afnemer deze buiten zijn

normale bedrijfsuitoefening uitsluitend in het kader van de normale bedrijfsuitoefening

doorverkopen. Afnemer is uitdrukkelijk niet bevoegd deze zaken te verpanden of hier enig

ander recht op te (laten) vestigen.

14.3 Indien de afnemer zijn verplichtingen uit overeenkomst(en) niet nakomt of indien er naar het oordeel van Veenhuis gegronde vrees bestaat dat hij zulks niet zal doen, is Veenhuis gerechtigd afgeleverde zaken waarop het bovenvermelde eigendomsvoorbehoud rust bij de afnemer of derden die de zaken voor de afnemer houden weg te halen of te doen weghalen. De afnemer verplicht zich hiertoe alle medewerking te verlenen en eveneens de derden die eventueel de zaken houden voor de afnemer te instrueren om eveneens alle medewerking te verlenen. Indien de afnemer in gebreke blijft aan het bepaalde in dit lid te voldoen verbeurt hij een boete van 10% van het door hem verschuldigde bedrag aan Veenhuis, onverminderd het recht van Veenhuis om de zaken weg te halen of weg te doen halen.

14.4 Als Veenhuis geen beroep kan doen op haar eigendomsvoorbehoud omdat de geleverde zaken zijn vermengd, vervormd of nagetrokken is de afnemer verplicht de (nieuw gevormde) zaken aan Veenhuis te verpanden dan wel anderszins zekerheid te stellen voor hetgeen hij nog aan Veenhuis verschuldigd is of zal worden.

14.5 Indien Veenhuis geen beroep meer kan doen op haar eigendomsvoorbehoud aangezien de door Veenhuis geleverde zaken door de afnemer zijn vervreemd, is de afnemer gehouden om op eerste verzoek van Veenhuis zijn vordering op degene aan wie de afnemer de door Veenhuis geleverde zaak heeft doorverkocht, over te dragen. De afnemer verstrekt in dat kader aan Veenhuis een onherroepelijke volmacht om namens hem de akte van cessie te ondertekenen. De afnemer is gehouden om Veenhuis op eerste verzoek inzage te verstrekken in zijn boekhouding c.a. teneinde te kunnen vaststellen aan wie de afnemer de door Veenhuis geleverde zaken heeft doorverkocht. De verrekening van hetgeen de afnemer Veenhuis verschuldigd is met de aan Veenhuis overgedragen vordering op de derde vindt plaats onder opschortende voorwaarde van betaling door de derde aan Veenhuis.

14.6 De afnemer is verplicht de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken te verzekeren en verzekerd te houden tegen brand-, ontploffings- of waterschade en tegen diefstal en eveneens op eerste verzoek een kopie van de desbetreffende polis aan Veenhuis te verstrekken. Daarnaast is de afnemer verplicht alle aanspraken van de afnemer op verzekeraars, dan wel derden indien de zaken niet onder dekking van de desbetreffende verzekering vallen, dan wel niet verzekerd zijn tot de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken op eerste verzoek te verpanden aan Veenhuis op de wettelijk voorgeschreven wijze.

14.7 Naast de gevallen waarop Veenhuis op grond van de wet een retentierecht toekomt, is Veenhuis tevens bevoegd de zaak of zaken die zij van de afnemer onder zich heeft, onder zich te houden zolang alle vorderingen van Veenhuis uit welke hoofde dan ook op de afnemer voldaan zijn.

15 Toepasselijk recht en forumkeuze

15.1 Op alle overeenkomsten welke door Veenhuis worden gesloten alsmede elke onderhandelings- en andere precontractuele situatie waarin Veenhuis zich bevindt, is het Nederlandse recht van toepassing.

15.2 Het Weens koopverdrag (C.I.S.G.) is niet van toepassing tussen Veenhuis en de afnemer.

15.3 Alle geschillen voortvloeiende uit of samenhangende met de tussen Veenhuis en de afnemer gesloten overeenkomst, zullen uitsluitend worden voorgelegd aan de Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, tenzij Veenhuis aangeeft dat zij het geschil aan een andere rechterlijke instantie wenst voor te leggen.

15.4 Indien deze algemene voorwaarden zijn vertaald in een andere taal, dan is ingeval van geschillen, de Nederlandse versie leidend.

Privacybeleid

Privacy verklaring Veenhuis Machines Raalte

Uw privacy
Veenhuis Machines Raalte BV acht een goede omgang met persoonsgegevens van groot belang. Daarom willen wij u in dit privacy beleid heldere en transparante informatie geven over de wijze waarop Veenhuis Machines Raalte BV persoonsgegevens verwerkt relaties w.o. prospects, klanten, leveranciers, stakeholders en bezoekers van onze website.

Uiteraard worden deze persoonsgegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Hierbij houdt Veenhuis Machines Raalte BV zich aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG.

Dit betekent dat wij:

  • duidelijk – via deze privacyverklaring – vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken;
  • onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor die doeleinden;
  • uw persoonsgegevens verwerken ter uitvoering van onze bedrijfsactiviteiten en u toestemming vragen in gevallen waarin deze toestemming vereist is;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen. Verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Veenhuis Machines Raalte BV, Almelosestraat 54, 8102 HE Raalte.

Waarvoor verwerken wij uw persoonsgegevens
Er zijn verschillende doeleinden waarvoor Veenhuis Machines Raalte BV uw persoonsgegevens verzamelt en verwerkt. In het kader van haar overeenkomsten met relaties verzamelt en verwerkt Veenhuis Machines Raalte BV hiertoe contactgegevens, w.o. uw naam, functie, zakelijke en/of beroepsmatige interesses, zakelijke mobiele telefoonnummer en zakelijk emailadres:

  • Bent u een (potentiële) klant van ons, dan gebruiken wij uw gegevens om u een offerte te kunnen toesturen, te kunnen bepalen aan welke specificaties of wensen een bepaalde zaak of dienst dient te voldoen, zaken te kunnen leveren of werkzaamheden voor u te kunnen verrichten, te kunnen factureren en met u vlot en efficiënt te kunnen communiceren over de uitvoeringsaspecten van de overeenkomst.
  • Bent u een (potentiële) leverancier of andere opdrachtnemer dan zijn uw persoonsgegevens eveneens noodzakelijk voor de sluiting en uitvoering van de overeenkomst. Bij inkoop is dat nodig om u te kunnen laten weten aan welke specificaties of wensen een bepaalde zaak of dienst wat ons betreft dient te voldoen, een offerte-aanvraag te kunnen toesturen of een bestelling bij u te kunnen plaatsen, uw facturen te kunnen betalen en vlot en efficiënt met u te kunnen communiceren over andere aspecten van de overeenkomst.
  • Voor interne analyses voor procesverbetering, de ontwikkeling van producten en diensten en marktonderzoek;
  • Om relaties en haar medewerkers van onze (nieuwe) producten en diensten op de hoogte te houden, rechtstreeks maar ook bijvoorbeeld door campagnes via social media, waarbij Veenhuis Machines Raalte BV rekening tracht te houden met voorkeuren op basis van afgenomen producten en/of diensten.
  • Als u regelmatig bij ons bestelt en/of levert, zullen wij de door u opgegeven persoonsgegevens bewaren en gebruiken om u in de toekomst persoonlijk per e-mail op de hoogte te brengen van onze bestaande en nieuwe producten en diensten en u hier eventueel een aanbieding voor te doen. Wij hebben bij het gebruik van uw persoonsgegevens voor dit doel een gerechtvaardigd belang, namelijk het informeren, promoten en verkopen van onze producten en diensten. Iedere keer dat wij u een reclamemailing sturen, heeft u de mogelijkheid ons te laten weten hier geen prijs meer op te stellen. Zie hiervoor de afmeldlink onderaan iedere mailing.
  • Bent u eenmalig klant bij ons, dan zullen wij u alleen reclameberichten toesturen als u ons daar vooraf uw toestemming voor heeft gegeven.
    U bent niet verplicht om ons uw persoonsgegevens te verstrekken. Als u ons geen of onvoldoende persoonsgegevens verstrekt, dan is het echter wel mogelijk dat wij aan de hiervoor genoemde werkzaamheden geen uitvoering kunnen geven.

Nieuwsbrief en contactformulier
Wij zouden u een nieuwsbrief kunnen gaan sturen waarmee wij geïnteresseerden informeren over producten en/of diensten. Uw e-mailadres wordt slechts met uw voorafgaande toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Als u een contactformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens de u ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Uw e-mailadres wordt verder gebruikt voor het toesturen van informatie over (nieuwe) producten en diensten door Veenhuis Machines Raalte BV indien u daarvoor toestemming heeft gegeven. Die toestemming kunt u altijd intrekken door gebruik te maken van de afmeldlink in het toegezonden e-mailbericht of door een e-mail te sturen naar Veenhuis Machines Raalte BV, onder vermelding van AVG, info@veenhuis.com

Publicatie
Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens en publiceren deze niet.

Verstrekking van persoonsgegevens aan derden
Uw gegevens worden door ons slechts aan derden verstrekt, als dit noodzakelijk is ter uitvoering van een met u of met uw bedrijf overeengekomen product of dienst. Ter bescherming van uw rechten wordt met deze derden (partners) door ons een verwerkersovereenkomst gesloten. Op onze website staan meetinstrumenten van andere partijen, zoals cookies van Google Analytics. De gegevens worden automatisch gedeeld met dit bedrijf en wij doen dit om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Die kennis gebruiken wij om onze website te optimaliseren voor onze bezoekers.

Beveiliging
Om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot uw persoonsgegevens, maakt Veenhuis Machines Raalte BV gebruik van technische en organisatorische beveiligingsprocedures. Deze procedures garanderen een passend beveiligingsniveau gelet op de soorten van verwerking en de aard van de te beschermen persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Veenhuis Machines Raalte BV behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacy- en cookiebeleid. Wij adviseren u dan ook om regelmatig op deze pagina te kijken of er wijzigingen zijn aangebracht. Indien Veenhuis Machines Raalte BV een belangrijke wijziging doorvoert, die gevolgen heeft voor de wijze waarop Veenhuis Machines Raalte BV uw persoonsgegevens verwerkt, dan zullen wij dit kenbaar maken via een berichtgeving op onze website(s), in nieuwsbrieven of in ons Veenhuis Machines Raalte BV magazine.

Vragen, inzage of verzoek tot wijziging van uw gegevens
Heeft u na het lezen vragen of opmerkingen over ons privacy beleid, of wilt u gebruik maken van uw recht op inzage, correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens dan kunt u deze richten aan: Veenhuis Machines Raalte BV, Postbus 35, 8100 AA Raalte of e-mail: info@veenhuis.com

Klik hier om de Privacyverklaring Veenhuis Machines Raalte BV mei 2018 te downloaden

General terms and conditions

General Terms and Conditions

1 Definitions

1.1 For the purposes of these general terms and conditions “Veenhuis” refers to the company with limited liability, Veenhuis Machines B.V., having its registered office and place of business in Raalte.

1.2 For the purposes of these general terms and conditions “client” refers to the purchaser of an item manufac-tured and/or supplied by Veenhuis, as well as anyone at whose behest and at whose expense services are provided and/or goods are manufactured.

2 Scope of application

2.1 These general terms and conditions shall apply in relation to all Veenhuis offers and any agreement concluded between Veenhuis and a client or any assignment accepted or services provided by Veenhuis. These general terms and conditions shall also apply in relation to any negotiations conducted by Veenhuis or any pre-contractual situation in which it finds itself.

2.2 Veenhuis explicitly precludes the application of any client’s general terms and conditions. Any derogating terms and conditions shall only constitute part of an agreement in so far as Veenhuis explicitly consents to them or any other provisions in writing.

2.3 In the event that one (1) or more provisions of these terms and conditions may be nullified, their remaining provisions shall continue to apply in full. In this case the parties shall agree on replacement provisions in con-sultation with each other, having regard as far as possible to the purpose and purport of any nullified provi-sion(s).

3 Offer and conclusion of an agreement

3.1 Any offer which Veenhuis makes shall be free of obligation unless explicitly stipulated otherwise.

3.2 Veenhuis shall only be bound by a legal act (which is deemed to include an offer), provided that it is per-formed by staff who are authorised to do so. Any legal act performed by staff who are not authorised to do so shall only be binding on Veenhuis, provided that the latter explicitly confirms that legal act.

3.3 In the event that Veenhuis exhibits or supplies a sample, model or example, such sample or model shall only be deemed to have been provided by way of an indication. The nature of any goods that are to be supplied may derogate from such sample, model or example, unless Veenhuis has warranted that the relevant goods are to be supplied in accordance with the sample, model or example exhibited and/or supplied.

3.4 An agreement, which is deemed to include any amendment of or addendum to it, shall only be concluded by virtue of it being recorded in writing in a contract signed by the parties or in a notice of confirmation signed by Veenhuis.

3.5 A written notice of confirmation signed by Veenhuis shall be deemed to constitute a full, accurate record of the substance of the relevant agreement which has been concluded, unless the client concerned notifies Veenhuis of their objections in writing within four (4) calendar days after the date on which that notice has been dispatched.

3.6 Where a client provides data, drawings and so forth to Veenhuis, the latter shall be entitled to assume that they are accurate and shall base its offer on them.

3.7 In the event that its offer is not accepted, Veenhuis shall be entitled to charge the relevant for any costs which it has been required to incur in order to make that offer.

4 Prices and adjustments

4.1 The costs involved in loading, transporting and unloading any goods as well as those of any packaging shall not be deemed to be included in the price and, as such, in the event that Veenhuis has a duty to load, transport, unload and also arrange packaging for the relevant goods, the client concerned shall be charged separately for same.

4.2 The prices shall be based on the items of expenditure applicable at the time when the relevant offer was made. Should they change, Veenhuis reserves the right to charge the prices applicable on the date of delivery. This shall also apply in the event that any inflationary factors were foreseeable when the relevant agreement was concluded.

4.3 Payment of any increase in price referred to in the foregoing clause of this article shall occur simultaneously with payment of the principal or the final instalment.

5 Intellectual property rights

5.1 Unless otherwise agreed in writing, Veenhuis shall retain copyright and all other intellectual property rights to any offers made or designs, images, drawings, samples and other models, software and so forth.

5.2 The rights to the data referred to in Clause (1) of this article shall remain Veenhuis’ property irrespective of whether or not a Client has been charged for their production. Such data may not be copied, used and/or ex-hibited to any other party without Veenhuis’ explicit consent. In the event that a client contravenes this clause, they shall be liable for payment to Veenhuis of a penalty, payable with immediate effect, amounting to €25,000.00 for each such contravention subject to Veenhuis’ entitlement to seek full compensation.

5.3 A client shall be required to return to Veenhuis anything referred to in Clause (1) that has been supplied to them by a deadline stipulated by Veenhuis. In the event that a client contravenes this clause, they shall be li-able to pay Veenhuis a penalty amounting to €1,000.00 per day. Such penalty may be sought in addition to any compensation pursuant to the law.

6 Advice, drawings calculations and designs

6.1 A client may not derive any rights from advice or information that they have received from Veenhuis if they are not directly related to the relevant agreement or assignment.

6.2 A client shall be responsible for any drawings and/or calculations produced by them or on their behalf, as well as the functional suitability of any materials stipulated by them or on their behalf.

6.3 A client shall indemnify Veenhuis against any claim made by a third party in relation to the use of any drawings, calculations, samples, models and the like supplied by that client or on their behalf.

6.4 Veenhuis may examine any materials which a client wishes to use or may arrange for them to be examined at its own expense before they are treated.

7 Delivery time and passing of risk

7.1 A delivery date stipulated by Veenhuis shall be approximate and shall be mentioned in the relevant offer re-ferred to in Article 3(1). Under no circumstances shall a delivery date cited by Veenhuis serve as a material deadline, unless Veenhuis has explicitly stipulated otherwise.

7.2 When determining a delivery date, Veenhuis shall assume that an assignment may be carried out in the cir-cumstances known to it at that point in time.

7.3 Under no circumstances shall failure to meet an explicitly agreed material delivery date confer entitlement to compensation, unless this has been agreed to in writing beforehand.

7.4 A client shall bear any risk and expense due to the delay of a delivery as a result of any interim change made to the specifications in response to that client’s wishes.

7.5 Delivery shall be effected ex-works, which term of delivery shall be interpreted in accordance with Incoterms 2010 drawn up by the ICC (International Chamber Of Commerce). Amongst other things, this means that any risks pertaining to an item shall pass at such time as Veenhuis places such item at the relevant client’s disposal.

7.6 Notwithstanding the provisions of Clause (5) of this article, Veenhuis and a client may agree that Veenhuis will assume responsibility for transport. In that case the relevant client shall also bear all of the risks pertaining to storage, loading, transport and unloading.

7.7 Where Veenhuis assembles and/or installs any item that has been sold, the risks pertaining to that item shall also pass to the client concerned at such time as Veenhuis places that item at the client’s disposal on Veenhuis’ business premises or in any other place as agreed.

7.8 Delivery may be effected in instalments as the relevant products are ready or in stock. In such a case invoicing shall also occur in instalments. A client shall not be entitled to refuse delivery in instalments.

8 Trade-in

8.1 Unless otherwise agreed when a sale occurs, where a client fulfils part of their financial obligations towards Veenhuis in a form other than pecuniary payment, to which Veenhuis must also have explicitly consented, and as such tendering of payment occurs in accordance with Section 6:45 of the Dutch Civil Code, acting at Veenhuis’ discretion, the client shall be entitled to continue to use any object that has been traded in or a re-placement object supplied by Veenhuis until the latter delivers the item which has been sold to the client.

8.2 Until such time as Veenhuis delivers any item that it has sold to the relevant client and the latter has placed the object which has been traded in in Veenhuis’ possession, the client shall bear any risk or expense associated with the object which has been traded in.

8.3 Where Veenhuis is of the opinion when it effects delivery that the condition of any object given to it by way of payment differs from its condition at the time when it and the relevant client agreed that the object would be given to it by way of payment or at any rate when Veenhuis and the client agreed on the price of the object provided by way of payment, Veenhuis shall be entitled to set the price of such form of payment again (unilaterally) or to cancel the agreement for such tendering of payment without the need for any notice of default.

8.4 In the event that Veenhuis exercises its right to cancel an agreement for such tendering a payment, the rele-vant client shall have a duty to fulfil their financial obligations towards Veenhuis entirely in the form of pecu-niary payment.

9 Payment

9.1 Unless otherwise agreed in writing, payment must be made into a bank account designated by Veenhuis within fifteen (15) days after the relevant invoice date.

9.2 The date on which the amount owed is deposited into the bank account designated by Veenhuis shall be deemed to be that of payment.

9.3 A client shall not be entitled to suspend any of their obligations towards Veenhuis and/or to set off any claim they may have against Veenhuis or to apply any deduction or discount.

9.4 Veenhuis shall at all times be entitled to require sufficient security from a client to ensure compliance. A client shall tender any security so required when first requested to do so by Veenhuis. Veenhuis shall be entitled to suspend compliance with its obligations until such required security has been tendered.

9.5 Irrespective of whether or not Veenhuis has effected the agreed performance in full, everything for which a client is or will be liable pursuant to the relevant agreement shall fall due with immediate effect in the event that:

  1. a) a deadline for payment is not met;
  2. b) an application is filed for that client’s bankruptcy or a moratorium on payments for it;
  3. c) one (1) or more of the client’s assets is or are attached;
  4. d) the client’s business is dissolved or is liquidated;
  5. e) all or part of the client’s business is transferred;
  6. f) the client submits a request for legally stipulated debt restructuring, is placed in the care of a guardian or under administration or dies.

9.6 In the event that payment does not occur by the agreed deadline for payment, the relevant client shall be lia-ble – in the absence of any further reminder or notice of default – for payment to Veenhuis of interest direct-ly payable on the amount due as of the date on which it falls due until that on which it is paid. Such interest shall amount to 12% per annum but shall be equal to the legally stipulated interest rate (commercial or oth-erwise) should the latter exceed it. When calculating interest, part of a month shall be treated as a full calen-dar month.

9.7                  In the event that an invoice is not fully paid by the stipulated deadline, the relevant client shall also immedi-ately be liable for payment to Veenhuis of compensation for extrajudicial costs (of debt collection or other-wise) in the absence of any further notice of default. Contrary to Section 6:96(4) of the Civil Code and in der-ogation of the Extrajudicial Debt Collection Costs (Compensation) Decree, this compensation shall be set now in lieu of then at an amount equivalent to 15% of the total outstanding principal sum subject to a minimum of €75.00 (seventy-five euros) in the case of each invoice which has not been paid or not in full. In the situation described in this clause, a client shall also have a duty to pay all of the judicial expenses involved.

9.8 Any payment made by a client shall first serve to pay off any costs or interest owed and only then the relevant invoice or invoices (the principal sum). With regard to the latter, any payment shall be imputed to the longest outstanding invoice, even where the relevant client stipulates that it pertains to some other invoice when effecting payment.

10 Liability and force majeure

10.1 Veenhuis shall not accept any liability in the event that it is unable to comply with its obligations due to non-culpable non-compliance.

10.2 For the purposes of these terms and conditions any form of non-culpable non-compliance shall be deemed to refer to circumstances as a result of which a client may no longer reasonably require Veenhuis’ compliance with the relevant agreement, which are at any rate deemed to include war, the danger of war, insurrection, flooding, a disaster (natural or otherwise), a lack of raw materials, additives or fuel, a disruption of traffic, an industrial strike, a lockout, a lack of staff, transport difficulties, the late or improper fulfilment of an order by a supplier and/or manufacturer of the relevant goods, fire, government measures, the prohibition of imports or exports, a disruption of business or the effects of weather.

10.3 In the event of non-culpable non-compliance, acting at its discretion, Veenhuis shall be entitled to postpone the delivery or handover time in proportion to the duration of the delay or to cancel the agreement con-cerned in so far as it has been affected by such delay. In the event that a client reminds Veenhuis to do so, the latter shall have a duty to express its preference within five (5) working days.

10.4 Where Veenhuis has already complied with part of its obligations upon the occurrence of such non-culpable non-compliance and/or is only capable of complying with part of its duties, it shall be entitled to issue invoices for any goods and/or services that have already been supplied and also to supply and issue separate invoices for any goods and/or services that it is still capable of supplying. The relevant client shall have a duty to pay the aforementioned invoices as though they pertained to a separate agreement.

10.5 Any duty on the part of Veenhuis to provide compensation on any legal grounds whatsoever shall be confined to the loss for which it is insured pursuant to an insurance policy taken out by it or for its benefit but shall un-der no circumstances exceed the amount that is paid out pursuant to such insurance in the relevant case.

10.6 Should Veenhuis be unable to invoke the limitation stipulated in the foregoing clause for any reason whatso-ever, its duty to provide compensation shall be confined to no more than 15% of the total contract fee (exclu-sive of VAT). Where an agreement makes provision for parts or part deliveries, its liability for compensation shall be confined to no more than 15% of the contract fee payable for that part or part delivery (exclusive of VAT).

10.7 The following shall not qualify for compensation:

  1. a) consequential loss. Amongst other things, “consequential loss” shall be deemed to refer to any loss due to the disruption of business or production, loss of earnings, transport charges, and travel and accommo-dation expenses;
  2. b) damage to property held in custody. “Damage to property held in custody” is deemed to refer to, amongst other things, any damage that is inflicted on property on which work is performed or which is located within the vicinity of the site where work is carried out as a result of or during the performance of that work;
  3. c) any loss due to a deliberate act or omission, or wilful recklessness on the part of Veenhuis’ assistants or non-supervisory subordinates.

Where so required, a client shall insure themself against the aforementioned loss(es).

10.8 Veenhuis shall not be liable for any damage inflicted on materials supplied by or on behalf of a client as a result of them not being treated properly.

10.9 A client shall indemnify Veenhuis against any claim made by another party (directly or otherwise) on the grounds of product liability due to a defect in an item which that client has supplied to such third party and which consists (partly or otherwise) of goods and/or materials supplied by Veenhuis. A client shall have a duty to provide compensation for any loss which Veenhuis suffers in this respect, including all of the costs involved in defending itself.

10.10 Veenhuis shall at all times be entitled to remedy any loss suffered by a client in so far as it is possible to do so.

11 Warranties and other claims

11.1 Unless explicitly agreed to in writing, Veenhuis warrants that the agreed performance will be properly effect-ed in accordance with what is stipulated in these terms and conditions for a period of twenty-four (24) months after any item is put into service and a period of twelve (12) months after any service is provided. Where a different term of warranty is agreed to, the other clauses of this article shall also apply.

11.2 Should Veenhuis fail to effect performance as agreed, it may elect to ensure that it does so or it may credit the relevant client for a proportionate part of the invoice concerned.

11.3 In the event that Veenhuis elects to effect proper performance, it shall itself determine the manner in which and time when this is to occur. Where the agreed performance consists (partly or otherwise) of the treatment of materials supplied by a client, that client shall be required to supply new materials at their own risk and expense.

11.4 No warranty shall be granted on a warranty. As such, the repair or replacement of an item that has been sup-plied (or part thereof) under warranty shall not result in an extension of the term of warranty.

11.5 Where an item (or part thereof) which is subject to wear and tear is replaced, Veenhuis shall be entitled to charge the relevant client for the impairment of the value (depreciation) of the original item or part.

11.6 On pain of its rights lapsing, a client shall at all times afford Veenhuis an opportunity to investigate (or arrange for this to be done) any complaint on site to determine whether it is well-founded and/or to provide Veenhuis with all of the information which it requires, as well as to assist it.

11.7 A client may only invoke a warranty after they have complied with all of their obligations towards Veenhuis.

11.8 When Veenhuis first requests this, a client shall be required to return to it any part and/or materials which Veenhuis is to repair or replace.

11.9 A client shall be liable for:

  1. a) all transport and/or shipping charges;
  2. b) all assembly costs;
  3. c) travel and accommodation expenses.

11.10 No warranty shall be provided in the event that a defect is due to:

  1. a) normal wear and tear;
  2. b) improper use;
  3. c) maintenance which has not been carried out or not appropriately;
  4. d) installation, assembly, alterations or repairs carried out by the relevant client or any other party;
  5. e) any defective or unsuitable item sourced from or stipulated by the relevant client;
  6. f) any defective or unsuitable ancillary or other materials used by the relevant client;
  7. g) external causes (force majeure).

11.11 No warranty shall be provided:

  1. a) for any item supplied that was not new at the time when it was delivered;
  2. b) for the inspection and repair of an item belonging to a client;
  3. c) where a client fails to permit Veenhuis to conduct a “maintenance inspection” within one year after the first “warranty year”. The relevant client shall be liable for the costs involved in such an inspection;
  4. d) in the event that the relevant client fails to replace any part which Veenhuis has advised it to replace (or arrange for it to be replaced) on the occasion of the aforementioned inspection;
  5. e) where the relevant client has used the item concerned outside the Benelux and Germany or has allowed this to occur.

11.12 A client may not assign any rights pursuant to this article. As such, these rights shall lapse upon the sale of the item concerned.

11.13 The provisions of Clauses (2) to (12) of this article shall apply mutatis mutandis in the case of a client’s enti-tlements pursuant to default of performance, non-conformity or any other grounds whatsoever.

11.14 What is stipulated in the “Warranty Instructions for Dealers” appended as an annex shall apply where a client is a dealer that effects supply to end users. Furthermore, in the aforementioned case the relevant client shall have a duty to secure similar terms and conditions as those set out in these terms and conditions in their rela-tionship with such end users. In this respect a dealer shall also be required to use the appended “warranty certificate”. Under no circumstances may a dealer claim more or different rights from Veenhuis than those which the latter has warranted that dealer. In the event of a conflict between what is stipulated in these terms and conditions and what is stipulated in such dealer instructions and/or warranty certificate, the dealer instructions and/or warranty certificate shall prevail.

12 Duty to lodge a complaint

12.1 On pain of their rights lapsing, a client shall be required to submit a written, substantive complaint concerning any defective performance to Veenhuis within five (5) days after they discover or reasonably ought to have discovered such deficiency. In this respect a client shall have a duty to inspect any item supplied to them for any visible defects immediately after delivery.

12.2 A client shall submit a complaint concerning the level of an invoiced amount to Veenhuis in writing by the deadline for payment on pain of all of their rights lapsing. Where the parties agree to a term of payment in excess of thirty (30) days, the relevant client shall be required to lodge a complaint with Veenhuis by no later than within thirty (30) days after the relevant invoice date.

12.3 A complaint shall not suspend the relevant client’s obligations pursuant to any agreement concluded with Veenhuis.

13 Suspension and cancellation

In the event that a client fails to comply with an obligation pursuant to any agreement that they have con-cluded with Veenhuis or fails to do so properly or on time, as well as where any of the situations referred to in Article 9.5 of these general terms and conditions occurs, that client shall be deemed to be in default by op-eration of the law. In this case Veenhuis shall be entitled to cancel or suspend all or part of the relevant agreement(s) in the absence of any judicial intervention or notice of default without Veenhuis having a duty to provide any compensation or to comply with any warranty, and subject to any other rights held by Veenhuis.

14 Retention of title, assignment of claim and lien

14.1 All of the goods supplied by Veenhuis shall remain the latter’s property until the relevant client has complied with all of their obligations pursuant to any agreement which they have concluded with Veenhuis, including:

  1. a) the counterperformance for the relevant or any previous consignment, or any goods which have not yet been paid for or are still to be delivered;
  2. b) the counterperformance for any services which Veenhuis has provided or is to provide;
  3. c) any claim for compensation, costs or interest on the grounds of the relevant client’s failure to ensure ap-propriate compliance with any agreement concluded with Veenhuis.

14.2 As long as any goods supplied are encumbered with a lien, the relevant client may only sell them pursuant to the normal conduct of their business. A client shall be explicitly not entitled to pledge such goods or to en-cumber them with any other right (or to allow this to be done).

14.3 In the event that a client fails to comply with their obligations pursuant to any agreement(s) or Veenhuis is of

the opinion that there are grounds to fear that they will fail to do so, Veenhuis shall be entitled to remove (or arrange for this to be done) any goods that have been supplied and which are subject to the aforementioned retention of title from the client or any other party who holds such goods for that client. A client shall under-take to provide every assistance for this purpose and also to instruct any other party who may hold such goods for that client to provide every assistance. In the event that a client fails to comply with the provisions of this clause, they shall forfeit a penalty equivalent to 10% of the amount that they owe Veenhuis, subject to the latter’s entitlement to remove the goods concerned or to arrange for this to be done.

14.4 Should Veenhuis be unable to invoke retention of title because the goods supplied have been mixed, re-shaped or drawn, the relevant client shall have a duty to pledge the newly formed goods to Veenhuis or to tender some other form of security for what it still owes or may owe Veenhuis.

14.5 In the event that Veenhuis is no longer able to invoke retention of title in view of the fact that the relevant client has alienated the goods supplied, when first requested to do so by Veenhuis, the client shall have a duty to assign their claim against the party to whom the client has sold the goods supplied by Veenhuis to the latter. In this respect the relevant client shall grant Veenhuis irrevocable power of attorney to sign the relevant deed of assignment on their behalf. When first requested to do so, a client shall have a duty to permit Veenhuis to inspect their accounts in order to establish the identity of the party to whom the client has sold the goods supplied by Veenhuis. What the relevant client owes Veenhuis may be set off against the claim against such other party which has been assigned to the latter subject to the suspensive condition that the other party pays Veenhuis.

14.6 A client shall have a duty to ensure any goods supplied subject to retention of title and to keep them insured

against damage due to fire, an explosion or water and theft, and again when first requested to do so, to pro

vide Veenhuis with a copy of the relevant policy. Furthermore, when first requested to do so a client shall

have a duty to pledge any entitlement to goods supplied subject to retention of title which they have against

an insurer or any other party where the relevant goods are not covered by the insurance concerned or have

not been insured, to Veenhuis in the legally stipulated manner.

14.7 In addition to those cases in which Veenhuis is entitled to retention of title pursuant to the law, Veenhuis

shall also have the power to retain possession of any item or goods belonging to a client which it has under its control until all of the claims which Veenhuis has against that client on any grounds whatsoever have been paid.

15 Governing law and choice of forum

15.1 Any agreement which Veenhuis concludes, as well as any negotiations or other pre-contractual situation in which Veenhuis finds itself, shall be governed by and construed in accordance with the law of the Netherlands.

15.2 The Vienna Sales Convention (C.I.S.G.) shall not apply in relation to Veenhuis and a client.

15.3 Any dispute arising pursuant or in relation to an agreement which Veenhuis and a client have concluded with each other shall only be brought before the District Court of Overijssel, having its seat in Zwolle, the Nether-lands, unless Veenhuis stipulates that it wishes to bring such dispute before some other legal tribunal.

15.4 In the event that these general terms and conditions have been translated into another language, the Dutch version shall prevail in the event of a dispute.

Allgemeine Geschäftsbedingungen

Allgemeine Geschäftsbedingungen

 

1 Begriffsbestimmungen

1.1 Mit Veenhuis ist in diesen allgemeinen Geschäftsbedingungen die Gesellschaft mit beschränkter Haftung nach niederländischem Recht Veenhuis Machines B.V. mit Sitz und Geschäftsstelle in Raalte (Niederlande) gemeint.

1.2 Der Begriff Abnehmer bezeichnet in diesen allgemeinen Geschäftsbedingungen den Käufer einer von Veenhuis gelieferten und/oder von ihr hergestellten Ware sowie denjenigen, in dessen Auftrag und auf dessen Rechnung Dienstleistungen erbracht und/oder Waren hergestellt werden.

2 Anwendbarkeit

2.1 Diese allgemeinen Geschäftsbedingungen finden auf alle Angebote von Veenhuis und auf alle zwischen Veenhuis und dem Abnehmer geschlossenen Verträge Anwendung bzw. gelten für die Annahme von Aufträgen und die Erbringung von Dienstleistungen durch Veenhuis. Diese allgemeinen Geschäftsbedingungen finden ebenfalls Anwendung auf alle von Veenhuis geführten Verhandlungen und auf andere vorvertraglichen Situationen, in denen Veenhuis sich befindet.

2.2 Die Anwendbarkeit der allgemeinen Geschäftsbedingungen des Abnehmers von Veenhuis wird ausdrücklich ausgeschlossen. Abweichende Bedingungen sind nur Teil eines Vertrags, sofern Veenhuis diese Bedingungen oder Klauseln ausdrücklich und schriftlich akzeptiert hat.

2.3 Sollten einzelne oder mehrere Klauseln dieser allgemeinen Geschäftsbedingungen ungültig sein oder für nicht rechtsgültig erklärt werden, so berührt dies nicht die Wirksamkeit der übrigen Klauseln dieser allgemeinen Geschäftsbedingungen, die weiterhin im vollen Umfang bindend sind. Die Vertragspartner werden in einem solchen Fall in gegenseitiger Beratung ersetzende Bestimmungen vereinbaren, wobei sie nach Möglichkeit das Ziel und den Inhalt der eventuell ungültigen Bestimmung(en) berücksichtigen werden.

3 Angebote und Zustandekommen des Vertrages

3.1 Jedes von Veenhuis abgegebene Angebot ist unverbindlich, sofern nichts anderes vermerkt wird.

3.2 Veenhuis ist nur zu Rechtsgeschäften verpflichtet (einschließlich der Abgabe eines Angebotes), sofern diese von den dazu befugten Mitarbeitern ausgeübt wurden. Von nicht dazu befugten Mitarbeitern ausgeübten Rechtsgeschäften sind für Veenhuis nur verbindlich, wenn ein befugter Mitarbeiter diese Rechtsgeschäfte ausdrücklich bestätigt.

3.3 Sofern Veenhuis ein Muster, ein Modell oder eine Vorlage vorgeführt oder bereitgestellt hat, wird davon ausgegangen, dass dieses Muster oder Modell nur als eine ungefähre Angabe vorgeführt oder bereitgestellt worden ist. Die Eigenschaften der zu liefernden Waren können vom Muster, Modell oder von der Vorlage abweichen, es sei denn, dass Veenhuis schriftlich garantiert hat, dass die Waren gemäß dem gezeigten und/oder bereitgestellten Muster, Modell oder einer solchen Vorlage geliefert werden.

3.4 Eine Vereinbarung, einschließlich eventueller Änderungen oder Ergänzungen, kommt erst durch die schriftliche Dokumentation dieser Vereinbarung in einem von den Parteien unterzeichneten Vertrag oder in einer von Veenhuis unterzeichneten Bestätigung zustande.

3.5 Eine schriftliche, von Veenhuis unterzeichnete Bestätigung gilt als eine vollständige und korrekte Dokumentation des Inhalts der zustande gekommenen Vereinbarung, es sei denn, dass der Abnehmer innerhalb von vier Kalendertagen nach dem Versanddatum dieser Bestätigung schriftlich Widerspruch bei Veenhuis eingelegt hat.

3.6 Wenn der Abnehmer Veenhuis Angaben, Zeichnungen usw. zur Verfügung stellt, darf Veenhuis davon ausgehen, dass diese korrekt sind und wird diese als Grundlage für ihr Angebot verwenden.

3.7 Sollte das Angebot nicht angenommen werden, hat Veenhuis das Recht, dem Abnehmer alle Kosten, die im Rahmen der Angebotserstellung angefallen sind, in Rechnung zu stellen.

4 Preise und Preisänderungen

4.1 Die Kosten für das Einladen, den Transport und das Ausladen der Waren sowie die eventuellen Verpackungskosten sind nicht im Preis enthalten und werden dem Abnehmer somit, sofern Veenhuis zum Einladen, Transport und Ausladen sowie zum Verpacken der Ware verpflichtet ist, separat in Rechnung gestellt.

4.2 Die Preise basieren auf den zum Zeitpunkt des Angebots gültigen Kostenpositionen. Sollten sich diese ändern, behält sich Veenhuis das Recht vor, die am Tag der Lieferung gültigen Preise zu berechnen. Das gilt auch für den Fall, dass eine solche Preissteigerung zum Zeitpunkt des Vertragsabschlusses bereits absehbar war.

4.3 Die Zahlung der Preissteigerung im Sinne des vorherigen Absatzes dieses Artikels erfolgt zeitgleich mit der Zahlung der Hauptsumme oder der letzten Rate.

5 Geistige Eigentumsrechte

5.1 Sofern nicht schriftlich etwas anderes vereinbart wurde, behält Veenhuis die Urheberrechte und sämtliche industriellen Eigentumsrechte an den von ihr vorgenommenen Angeboten und an den zur Verfügung gestellten Entwürfen, Abbildungen, Zeichnungen, Mustern und Modellen, Software usw.

5.2 Die Rechte an den in Absatz 1 dieses Artikels genannten Angaben bleiben Eigentum von Veenhuis, unabhängig davon, ob dem Abnehmer für deren Herstellung Kosten berechnet wurden. Diese Angaben dürfen ohne die ausdrückliche Zustimmung von Veenhuis nicht kopiert, verwendet und/oder Dritten gezeigt werden. Bei einem Verstoß gegen diese Bestimmung schuldet der Abnehmer Veenhuis eine sofort fällig Vertragsstrafe in Höhe von 25.000,00 € pro Verstoß, unabhängig des Rechtes von Veenhuis zur Forderung von vollständigem Schadenersatz.

5.3 Der Abnehmer muss sämtliche in Absatz 1 genannten Unterlagen, Modelle, Software usw. nach der ersten Aufforderung und innerhalb der von Veenhuis gesetzten Frist an Veenhuis zurückgeben. Bei einem Verstoß gegen diese Bestimmung schuldet der Abnehmer Veenhuis eine Vertragsstrafe von 1.000,00 € pro Tag. Diese Vertragsstrafe kann neben einem eventuellen Schadenersatz auch gesetzlich eingefordert werden.

6 Empfehlungen, Zeichnungen, Berechnungen und Entwürfe

6.1 Der Abnehmer kann den Empfehlungen und Informationen, die er von Veenhuis bekommt, keinerlei Rechte entlehnen, sofern diese sich nicht unmittelbar auf den Vertrag bzw. auf den Auftrag beziehen.

6.2 Der Abnehmer ist verantwortlich für die von ihm oder in seinem Namen angefertigten Zeichnungen und/oder erstellten Berechnungen sowie für die funktionale Eignung der von ihm oder in seinem Namen vorgeschriebenen Materialien.

6.3 Der Abnehmer befreit Veenhuis von allen Haftungsansprüchen von Dritten in Bezug auf die Benutzung der vom Abnehmer oder in seinem Namen erstellten Zeichnungen, Berechnungen, Muster, Modelle usw.

6.4 Veenhuis darf die Materialien, die der Abnehmer einsetzen möchte, vor der Verarbeitung auf eigene Rechnung prüfen (lassen).

7 Lieferfrist und Gefahrübergang

7.1 Die Lieferfrist wird von Veenhuis nur annäherungsweise festgelegt und in dem in Artikel 3 Absatz 1 genannten Angebot vermerkt. Die von Veenhuis mitgeteilte Lieferfrist ist, sofern Veenhuis nicht ausdrücklich etwas anderes vermerkt hat, niemals als Ausschlussfrist anzusehen.

7.2 Bei der Festlegung der Lieferfrist geht Veenhuis davon aus, dass der Auftrag unter den Bedingungen ausgeführt werden kann, die ihr zu dem Zeitpunkt bekannt sind.

7.3 Durch die Überschreitung einer explizit vereinbarten Ausschlussfrist entsteht niemals das Recht auf Schadenersatz, es sei denn, dass dies zuvor schriftlich vereinbart wurde.

7.4 Zwischenzeitliche, auf Wunsch des Arbeitnehmers vorzunehmende Spezifikationsänderungen, die eine Lieferverzögerung zur Folge haben können, gehen vollständig auf Rechnung und auf Risiko des Abnehmers.

7.5 Die Lieferung erfolgt ab Werk, ex works. Der Inhalt dieser Lieferbedingung richtet sich nach den Incoterms 2010, die von der internationalen Handelskammer (ICC, International Chamber of Commerce) erstellt wurden. Das bedeutet unter anderem, dass das Risiko für die Ware zu dem Zeitpunkt auf Veenhuis übergeht, da Veenhuis dem Abnehmer die Ware zur Verfügung stellt.

7.6 Ungeachtet des in Absatz 5 dieses Artikels Bestimmten können Veenhuis und der Abnehmer vereinbaren, dass Veenhuis den Transport der Ware übernimmt. Die Gefahr für das Lagern, Einladen, Transportieren und Ausladen der Ware liegt auch in dem Fall vollständig beim Abnehmer.

7.7 Auch wenn Veenhuis die verkaufte Ware installiert und/oder montiert, geht die Gefahr für die Ware in dem Moment auf den Abnehmer über, da Veenhuis dem Abnehmer die Ware im Firmengebäude von Veenhuis oder an einem anderen, vereinbarten Ort zur Verfügung stellt.

7.8 Die Lieferung kann in Teilen erfolgen, je nachdem, ob die Waren fertig oder vorrätig sind. Die Fakturierung wird in dem Fall auch in Teilrechnungen erfolgen. Der Abnehmer ist nicht berechtigt, Teillieferungen abzulehnen.

8 Inzahlungnahme

8.1 Wenn der Abnehmer einen Teil seiner finanziellen Verpflichtung gegenüber Veenhuis auf andere Weise als durch die Zahlung in Geld erfüllt, die Veenhuis übrigens ausdrücklich genehmigt haben muss, und somit eine Inzahlungnahme im Sinne von Artikel 6:45 des niederländischen bürgerlichen Gesetzbuches (BW) vorliegt, hat der Abnehmer, im Ermessen von Veenhuis, das Recht, das in Zahlung gegebene Objekt solange zu verwenden oder ein von Veenhuis zur Verfügung zu stellendes Ersatzobjekt zu verwenden, bis die Lieferung der Ware, die Veenhuis dem Abnehmer verkauft hat, stattgefunden hat, es sei denn, dass beim Verkauf etwas anderes vereinbart wurde.

8.2 Bis zu dem Zeitpunkt, da Veenhuis dem Abnehmer die von ihr verkaufte Ware geliefert und der Abnehmer das von ihm in Zahlung gegebene Objekt in die Verfügungsgewalt von Veenhuis gebracht hat, trägt der Abnehmer das Risiko und die Kosten für das in Zahlung gegebene Objekt.8.3 Sollte sich nach dem Urteil von Veenhuis das in Zahlung gegebene Objekt bei der Lieferung an Veenhuis in einem anderen Zustand befinden, als jenem zum Zeitpunkt der Vereinbarung der Inzahlungnahme zwischen Veenhuis und dem Abnehmer, bzw. zum Zeitpunkt, da der Preis des in Zahlung gegebenes Objekts von Veenhuis und dem Abnehmer vereinbart wurde, hat Veenhuis das Recht, den Preis der Inzahlungnahme erneut (einseitig) festzulegen bzw. die Vereinbarung über die Inzahlungnahme aufzulösen, ohne dass dazu eine vorherige Inverzugsetzung erforderlich ist.

8.4 Wenn Veenhuis von ihrem Recht zur Auflösung der Vereinbarung über die Inzahlungnahme Gebraucht gemacht hat, ist der Abnehmer verpflichtet, seine finanziellen Verpflichtungen gegenüber Veenhuis mittels der Bezahlung in Geld vollständig zu erfüllen.

9 Bezahlung

9.1 Sofern schriftlich nicht etwas anderes vereinbart wurde, hat die Zahlung innerhalb von 15 Tagen nach Rechnungsdatum durch Überweisung auf ein von Veenhuis benanntes Bankkonto zu erfolgen.

9.2 Zeitpunkt der Zahlung ist das Datum des Zahlungseingangs auf dem von Veenhuis benannten Bankkonto.

9.3 Das eventuelle Recht des Abnehmers zur Aussetzung seiner Verpflichtung(en) gegenüber Veenhuis und/oder zur Verrechnung seiner Forderung(en) an Veenhuis bzw. zur Anwendung irgendwelcher Rabatte oder Preisnachlässe, ist ausgeschlossen.

9.4 Veenhuis ist jederzeit berechtigt, vom Abnehmer eine ausreichende Sicherheit zur Erfüllung der Zahlungsverpflichtung zu verlangen; der Abnehmer wird die verlangte Sicherheit auf die erste Anforderung durch Veenhuis bereitstellen. Veenhuis ist berechtigt, die Erfüllung ihrer Verpflichtungen bis zur Bereitstellung der geforderten Sicherheit auszusetzen.

9.5 Ohne Rücksicht darauf, ob Veenhuis die vereinbarte Leistung bereits vollständig erbracht hat, werden alle vom Abnehmer nach dem Vertrag aktuell oder künftig geschuldeten Zahlungen sofort fällig, wenn

  1. a) eine Zahlungsfrist überschritten worden ist
  2. b) für den Abnehmer ein Insolvenzverfahren oder gerichtlicher Gläubigerschutz beantragt wurde
  3. c) eine Sache oder mehrere Sachen des Abnehmers gepfändet werden
  4. d) die Firma des Abnehmers aufgelöst oder liquidiert wird
  5. e) die Firma des Abnehmers ganz oder teilweise an einen anderen übertragen wird
  6. f) der Abnehmer einen Antrag auf Zulassung zur gesetzlichen Schuldensanierung stellt, unter Vormundschaft gestellt wird oder die Verfügungsgewalt über sein Eigentum verliert bzw. verstirbt.

9.6 Wenn die Zahlung nicht innerhalb der vereinbarten Zahlungsfrist erfolgt ist, schuldet der Abnehmer Veenhuis ohne vorherige Mahnung oder Inverzugsetzung sofort Zinsen über den fälligen Betrag, und zwar ab dem Tag der Fälligkeit bis zum Tag der Bezahlung. Diese Verzugszinsen belaufen sich auf 12 % pro Jahr, entsprechen aber den gesetzlichen (Handels)Zinsen, sofern diese höher sind. Bei der Zinsberechnung wird ein Teil des Monats als ein vollständiger Kalendermonat angesehen.

9.7 Sollte die Zahlung einer Rechnung innerhalb der gesetzten Frist nicht vollständig erfolgt sein, schuldet der Abnehmer Veenhuis ebenfalls sofort und ohne vorherige Inverzugsetzung eine Erstattung für die außergerichtlichen (Inkasso)Kosten. Diese Vergütung wird, abweichend von Artikel 6:96 Absatz 4 des niederländischen Bürgerlichen Gesetzbuches (BW) und abweichend vom niederländischen Beschluss über die Vergütung für außergerichtliche Inkassokosten (Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten) schon jetzt, für den dann eintretenden Fall, auf einen Betrag von 15 % des Gesamtbetrags der offenen Hauptsumme festgesetzt, mit einem Mindestbetrag von 75,00 € (fünfundsiebzig Euro) für jede teilweise oder vollständig unbezahlte Rechnung. Der Abnehmer ist in dem in diesem Absatz beschriebenen Fall ferner zur vollständigen Vergütung der gerichtlichen Kosten verpflichtet.

9.8 Die vom Abnehmer vorgenommenen Zahlungen dienen zunächst zur Begleichung der fälligen Kosten und Zinsen und erst danach zur Begleichung der Rechnungen (Hauptsumme). In Bezug auf Letzteres gilt, dass eine Zahlung der Rechnung zugeordnet wird, die am längsten offen ist, auch wenn der Abnehmer bei der Zahlung vermerkt, dass sich diese auf eine andere Rechnung bezieht.

10 Haftung und höhere Gewalt

10.1 Veenhuis übernimmt keinerlei Haftung, wenn sie aufgrund einer ihr nicht zurechenbaren Schlechtleistung (aufgrund höherer Gewalt) nicht zur Erfüllung der Verpflichtung in der Lage ist.

10.2 Unter einer nicht zurechenbaren Schlechtleistung (höhere Gewalt) wird in diesen Geschäftsbedingungen jeder Umstand verstanden, aufgrund dessen der Abnehmer die Erfüllung des Vertrags durch Veenhuis nach billigem Ermessen nicht mehr verlangen kann. Darunter sind auf jeden Fall zu verstehen Krieg, Kriegsgefahr, Unruhen, Überschwemmungen, (Natur)Katastrophen, Mangel an Roh, Hilfs und Brennstoffen, Verkehrsbehinderungen, Streik, Aussperrung, Personalmangel, Transportschwierigkeiten, nicht rechtzeitige oder nicht ordnungsgemäße Ausführung von Bestellungen durch Zulieferer und/oder durch den Hersteller der Waren, Feuer, behördliche Maßnahmen, Im und Exportverbote, Betriebsstörungen und Witterungsbedingungen.

10.3 Im Falle von höherer Gewalt ist Veenhuis nach eigenem Ermessen befugt, entweder die Lieferzeit um die Dauer der Behinderung zu verlängern oder den Vertrag, sofern dieser von der Behinderung betroffen ist, aufzulösen. Wenn der Abnehmer Veenhuis dazu schriftlich anmahnt, ist Veenhuis verpflichtet, sich innerhalb von fünf Werktagen darüber auszusprechen, welche Entscheidung sie getroffen hat.

10.4 Wenn Veenhuis bei der Entstehung von höherer Gewalt ihre Verpflichtungen bereits teilweise erfüllt hat und/oder ihre Verpflichtungen nur teilweise erfüllen kann, hat sie das Recht, die bereits gelieferten Waren und/oder Dienstleistungen separat zu fakturieren, sowie den Teil der Waren und/oder Dienstleistungen, der noch von Veenhuis geliefert werden kann, zu liefern und danach ebenfalls separat in Rechnung zu stellen. Der Abnehmer ist verpflichtet, die oben genannten Rechnungen so zu begleichen, als würden diese sich auf einen separaten Vertrag beziehen.

10.5 Die Schadenersatzverpflichtung von Veenhuis, kraft welcher gesetzlichen Grundlage auch immer, beschränkt sich auf den Schaden, für den Veenhuis aufgrund einer von ihr oder zugunsten von ihr geschlossenen Versicherung versichert ist und ist niemals höher als der Betrag, der im betreffenden Fall von dieser Versicherung ausgezahlt wird.

10.6 Wenn Veenhuis sich aus welchem Grund auch immer nicht auf die im vorherigen Absatz beschriebene Haftungsbeschränkung berufen kann, beschränkt sich die Schadenersatzverpflichtung auf einen Höchstbetrag von 15 % der gesamten Auftragssumme (ohne MwSt.). Wenn der Vertrag aus einzelnen Teilen oder Teillieferungen besteht, beschränkt sich die Schadenersatzverpflichtung auf einen Höchstbetrag von 15 % (ohne MwSt.) der Auftragssumme des betreffenden Teils oder der betreffenden Teillieferung.

10.7 Für eine Erstattung kommen folgende Schäden nicht in Betracht:

  1. a) Folgeschäden. Unter Folgeschäden werden unter anderem verstanden: Schäden durch Stagnation, Produktionsverluste, Gewinneinbußen, Transportkosten sowie Fahrt und Aufenthaltskosten.
  2. b) Obhutsschäden. Unter Obhutsschäden werden unter anderem verstanden: Schäden, die durch oder während der Durchführung der Arbeit an Waren verursacht werden, an denen gearbeitet wird, oder an Waren, die sich in der Nähe des Ortes, an dem gearbeitet wird, befinden.
  3. c) Schäden, die durch vorsätzliches Handeln oder grobe Fahrläs-sigkeit von Hilfspersonen oder nicht in Führungsposi-tionen befindlichen Mitarbeitern von Veenhuis verursacht wurden.

Der Abnehmer muss sich bei Bedarf gegen die oben genannten Schäden versichern.

10.8 Veenhuis haftet nicht für Schäden an den vom Abnehmer oder in dessen Namen gelieferten Materialien infolge einer nicht ordnungsgemäß ausgeführten Bearbeitung.

10.9 Der Abnehmer schützt Veenhuis vor jeglicher (direkter) Haftpflicht Dritter im Zusammenhang mit der Produkthaftung aufgrund eines Mangels an einer Ware, die der Abnehmer einem Dritten geliefert hat und die (unter anderem) aus den von Veenhuis gelieferten Waren und/oder Materialien bestand. Der Abnehmer ist verpflichtet, alle Veenhuis in diesem Zusammenhang entstandenen Schäden zu ersetzen, auch die (vollständigen) Kosten ihrer Rechtsverteidigung.

10.10 Veenhuis ist jederzeit befugt, den vom Abnehmer erlittenen Schaden nach Möglichkeit ungeschehen zu machen.

11 Garantie und sonstige Ansprüche

11.1 Sofern schriftlich nicht etwas anderes vereinbart wurde, bietet Veenhuis unter Berücksichtigung des in diesen Geschäftsbedingungen Bestimmten für einen Zeitraum von 24 Monaten nach der Inbetriebnahme der Waren und für einen Zeitraum von 12 Monaten nach der Erbringung von Dienstleistungen die Garantie für die gute Ausführung der vereinbarten Leistung. Wenn eine abweichende Garantiefrist vereinbart wurde, finden die übrigen Absätze dieses Artikels ebenfalls Anwendung.

11.2 Wenn die vereinbarte Leistung nicht tauglich war, wird Veenhuis selbst entscheiden, ob sie von ihrem Nachbesserungsrecht Gebrauch macht oder dem Abnehmer einen angemessenen Teil der Rechnung gutschreibt.

11.3 Sollte Veenhuis von ihrem Nachbesserungsrecht Gebrauch machen, bestimmt sie selbst die Art und den Zeitpunkt der Ausführung. Bestand die vereinbarte Leistung (auch) aus der Bearbeitung von Material, welches durch den Abnehmer geliefert wurde, hat der Abnehmer auf eigene Rechnung und eigenes Risiko neues Material zu liefern.

11.4 Eine Garantie auf die Garantie wird nicht gewährt. Unter Garantie ausgeführte Reparaturarbeiten oder ein vorgenommener Ersatz (von Teilen) der gelieferten Ware führt daher nicht zu einer Verlängerung der Garantiefrist.

11.5 Sollte eine für Verschleiß anfällige Ware oder ein Verschleißteil einer Ware ersetzt werden, hat Veenhuis das Recht, dem Abnehmer die Wertminderung (Abschreibung) der ursprünglichen Teile bzw. der ursprünglichen Ware in Rechnung zu stellen.

11.6 Unter Androhung des Verlustes aller Rechte hat der Abnehmer Veenhuis jederzeit die Möglichkeit einzuräumen, die Mängelrüge vor Ort auf ihre Begründung zu untersuchen oder untersuchen zu lassen und/oder Veenhuis mit allen von ihr verlangten Informationen zu versehen und Veenhuis zu unterstützen.

11.7 Außerdem kann sich der Abnehmer nur dann auf die Garantie berufen, wenn er alle seine gegenüber dem Verkäufer bestehenden Pflichten erfüllt hat.

11.8 Ersatzteile und/oder Materialien, die von Veenhuis repariert oder ersetzt werden, hat der Abnehmer nach der ersten Aufforderung von Veenhuis an diesen zurückzuschicken.

11.9 Zulasten des Abnehmers gehen:

  1. a) alle Transport und Versandkosten
  2. b) alle Kosten für (die) Montage
  3. c) Fahrt und Aufenthaltskosten.

11.10 Es wird keine Garantie gewährt, wenn die Mängel die Folge sind von:

  1. a) normalem Verschleiß
  2. b) unsachgemäßer Nutzung
  3. c) nicht oder fehlerhaft durchgeführter Wartung
  4. d) Installation, Montage, Änderungen oder Reparaturen durch den Abnehmer selbst oder durch Dritte
  5. e) Mängeln an Waren oder von untauglichen Waren, die vom Abnehmer stammen oder von diesem vorgeschrieben wurden
  6. f) Mängeln an den oder Untauglichkeit der verwendeten Materialien oder Hilfsmittel(n)
  7. g) höherer Gewalt.

11.11 In folgenden Fällen wird keine Garantie gewährt:

  1. a) die gelieferten Waren waren zum Zeitpunkt der Lieferung nicht neu
  2. b) auf das Prüfen und Reparieren von Waren des Abnehmers
  3. c) der Abnehmer hat es versäumt, innerhalb eines Jahres nach Ende des ersten `Garantiejahres´ von Veenhuis eine `Wartungs-kontrolle´ durchführen zu lassen. Die mit dieser Wartungs-kontrolle verbundenen Kosten sind vom Abnehmer zu tragen.
  4. d) Wenn der Abnehmer die Ersatzteile, die auf Empfehlung von Veenhuis nach der oben genannten Wartungskontrolle ausgetauscht werden sollten, nicht ausgetauscht hat.
  5. e) Der Abnehmer die Ware außerhalb der BeneluxLänder und Deutschland eingesetzt hat oder hat einsetzen lassen.

11.12  Der Abnehmer kann die Rechte kraft dieses Artikels nicht übertragen. Diese Rechte verfallen daher bei einem

Wiederverkauf.

11.13  Das in den Absätzen 2 bis 12 dieses Artikels Bestimmte gilt in entsprechender Weise für eventuelle Garantie

ansprüche des Abnehmers wegen Schlechtleistung, NonKonformität oder auf welcher Grundlage auch  immer.

11.14 Wenn der Abnehmer ein Händler ist, der an Endnutzer weiterverkauft, finden auch die Bestimmungen Anwendung, die in den als Anlage beigefügten `Händleranweisungen für den Garantiefall´ beschrieben werden. Im oben genannten Fall ist der Abnehmer außerdem dazu verpflichtet, in seinem Vertragsverhältnis mit dem Endnutzer ähnliche Bedingungen zu vereinbaren wie in diesen Geschäftsbedingungen enthalten sind. Der Händler hat dabei die ebenfalls an Anlage beigefügte `Garantieerklärung´ zu verwenden. Der Händler kann gegenüber Veenhuis niemals Anspruch auf mehr oder andere Rechte erheben, als Veenhuis dem Händler garantiert. Sollten die Bestimmungen der Händleranweisungen und/oder der Garantieerklärung gegen diese Geschäftsbedingungen verstoßen, überwiegt das in den Händleranweisungen und/oder in der Garantieerklärung Bestimmte.

12 Verpflichtung zur Mängelrüge

12.1 Unter Androhung des Verlustes seiner Rechte hat der Abnehmer eine Mängelrüge innerhalb von fünf Tagen, nachdem er den Mängel entdeckt hat oder in billiger Weise hätten entdecken müssen, schriftlich begründet an Veenhuis zu schicken. Dabei gilt, dass der Abnehmer verpflichtet ist, die ihm gelieferten Waren unmittelbar nach der Lieferung auf sichtbare Mängel zu überprüfen.

12.2 Der Abnehmer hat Beschwerden über die Höhe des Rechnungsbetrags, unter Androhung des Verlustes aller Rechte, innerhalb der Zahlungsfrist schriftlich bei Veenhuis einzu-reichen. Wenn zwischen den Parteien eine längere Zahlungsfrist als dreißig Tage vereinbart wurde, muss sich der Abnehmer spätestens innerhalb von dreißig Tagen nach Rechnungstagen schriftlich bei Veenhuis beschwert haben. 12.3 Mängelrügen setzen die Verpflichtungen des Abnehmers, die sich aus allen mit Veenhuis geschlossenen Verträgen ergeben, nicht aus.

13 Aussetzung und Auflösung

13.1 Wenn der Abnehmer seine Verpflichtungen, die sich für ihn aus mit Veenhuis geschlossenen Verträgen ergeben, nicht, nicht fristgerecht oder nicht ordnungsgemäß erfüllt, sowie in den unter Artikel 9.5 dieser allgemeinen Geschäftsbedingungen genannten Situationen, ist der Abnehmer von Rechts wegen im Verzug. Veenhuis ist dann berechtigt, den Vertrag bzw. die Verträge ohne gerichtliches Einschreiten und ohne Inverzugsetzung ganz oder teilweise aufzulösen oder auszusetzen, ohne dass Veenhuis dadurch schadenersatzpflichtig oder garantiepflichtig wird und unbeschadet der weiteren, Veenhuis zustehenden Rechte.

14 Eigentumsvorbehalt, Übertragungsforderung und Zurückbehaltungsrecht

14.1 Alle von Veenhuis gelieferten Waren bleiben Eigentum von Veenhuis, bis der Käufer alle Verpflichtungen aus den mit Veenhuis geschlossenen Verträgen erfüllt hat, unter anderem:

  1. a) die Gegenleistung(en) für die gelieferten, zuvor gelieferten und nicht bezahlten oder zu liefernden Waren
  2. b) die Gegenleistung(en) für die von Veenhuis zu erbringenden oder erbrachten Dienstleistungen;
  3. c) eventuelle Schadens, Kosten und Zinsforderungen aufgrund einer nicht korrekten Einhaltung durch den Abnehmer von einem oder mehreren Verträgen mit Veenhuis.

14.2 Solange die gelieferten Waren einem Eigentumsvorbehalt unterliegen, darf der Abnehmer diese außerhalb

seiner gewöhnlichen Geschäftsausübung ausschließlich im Rahmen seiner gewöhnlichen Geschäftsausübung weiterverkaufen. Der Abnehmer ist ausdrücklich nicht berechtigt, diese Waren zu verpfänden oder irgendwelche anderen Rechte daran zu begründen oder begründen zu lassen.

14.3 Wenn der Abnehmer seine Verpflichtungen aus den Verträgen nicht erfüllt oder wenn nach Meinung von

Veenhuis die berechtigte Sorge besteht, dass er dies nicht tun wird, hat Veenhuis das Recht, die gelieferten Waren, die unter dem oben genannten Eigentumsvorbehalt stehen, beim Abnehmer oder bei Dritten, die diese Waren für den Abnehmer in Verwahrung haben, abzuholen oder abholen zu lassen. Der Abnehmer verpflichtet sich, dazu jede Form der Mitarbeiter zu leisten und auch die Dritten, die eventuell die Waren für den Abnehmer in Verwahrung haben, anzuweisen, dass sie jegliche Form der Mitarbeiter leisten sollen. Wenn der Abnehmer die Bestimmung dieses Absatzes nicht erfüllt, hat er eine Vertragsstrafe von 10 % des Betrags zu zahlen, den er Veenhuis schuldet, unabhängig des Rechtes von Veenhuis, die Waren abzuholen oder abholen zu lassen.

14.4 Wenn Veenhuis sich nicht auf ihren Eigentumsvorbehalt berufen kann, weil die gelieferten Waren vermischt, verformt oder nachgezogen wurden, ist der Abnehmer verpflichtet, die (neu geformten) Waren an Veenhuis zu verpfänden bzw. auf sonstige Weise eine Sicherheit zu leisten für das, was er Veenhuis noch schuldet oder noch schulden wird.

14.5 Wenn Veenhuis sich nicht mehr auf ihren Eigentumsvorbehalt berufen kann, da die von Veenhuis gelieferten Waren vom Abnehmer verfremdet wurden, ist der Abnehmer verpflichtet, nach der ersten Aufforderung durch Veenhuis seine Forderung an denjenigen, an den der Abnehmer die von Veenhuis gelieferte Ware weiterverkauft hat, zu übertragen. Der Abnehmer erteilt Veenhuis in dem Fall eine unwiderrufliche Vollmacht, in seinem Namen eine Übertragungsurkunde unterzeichnen zu dürfen. Der Abnehmer ist verpflichtet, Veenhuis auf ihre erste Aufforderung hin Einblick in eine Buchhaltung zu gewähren, um feststellen zu können, an wen der Abnehmer die von Veenhuis gelieferten Waren weiterverkauft hat. Die Verrechnung dessen, was der Abnehmer Veenhuis kraft der Veenhuis übertragenen Forderung an den Dritten schuldet, erfolgt unter der aufschiebenden Bedingung der Begleichung der Zahlung an Veenhuis durch den Dritten.

14.6 Der Abnehmer ist verpflichtet, die unter Eigentums-vorbehalt gelieferten Waren gegen Schäden durch Brand,

Explosion oder Wasser sowie gegen Diebstahl zu versichern und versichert zu halten und Veenhuis auf deren erste Aufforderung hin eine Kopie der betreffenden Versicherung zur Verfügung zu stellen. Darüber hinaus ist der Abnehmer verpflichtet, alle Ansprüche des Abnehmers an Versicherer bzw. an Dritte, sofern die Waren nicht unter die Deckung der betreffenden Versicherung fallen bzw. nicht im Rahmen der unter dem Eigentumsvorbehalt gelieferten Waren versichert sind, nach der ersten Aufforderung durch Veenhuis auf die gesetzlich vorgeschriebene Weise an Veenhuis zu verpfänden.

14.7 Neben den Fällen, in denen Veenhuis kraft Gesetz ein Zurückbehaltungsrecht zusteht, ist Veenhuis auch

berechtigt, die Ware oder die Waren, die sie für den Abnehmer in Verwahrung hat, solange zu verwahren, bis der Abnehmer alle Forderungen von Veenhuis, kraft welcher Verpflichtung auch immer, beglichen hat.

15 Anwendbares Recht, Gerichtsstand

15.1 Alle von Veenhuis geschlossenen Verträge unterliegen niederländischem Recht. Das gilt auch für jede Verhandlungs und sonstige vorvertragliche Situation, in der sich Veenhuis befindet.

15.2 Die Bestimmungen des Wiener Abkommens (C.I.S.G.) über das Recht des internationalen Warenkaufs finden  zwischen Veenhuis und dem Abnehmer keine Anwendung.

15.3 Sämtliche Streitfälle, die sich aus den zwischen Veenhuis und dem Abnehmer geschlossenen Verträgen er geben oder damit zusammenhängen, werden dem zuständigen Gericht in Overijssel (Rechtbank Overijssel) im Gerichtsbezirk Zwolle (Niederlande) vorgelegt, es sei denn, dass Veenhuis mitteilt, dass sie die Streitigkeit einem anderen Gericht vorzulegen wünscht

15.4 Wenn diese allgemeinen Geschäftsbedingungen in eine andere Sprache übersetzt wurden, ist bei Streitig   keiten immer der niederländische Wortlaut maßgeblich.

Conditions générales

Copyright 2022 Veenhuis Machines B.V. | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden
  • Home
  • Producten
    • Mesttanks
      • Ecoline tanks
      • Perfektline tanks
      • Profiline tanks
      • Premiumline tanks
      • Front Aandockarm
    • Bemesters
      • Grasland bemesters
      • Bouwland bemesters
    • Sleepslangbemesting
      • Rotomax mesthaspel
      • Premiumject sleepslangbemester
      • Quanta pompunit
      • Transporthaspel en frontcompressor
    • Technologie
      • Componenten
      • Nutri-flow precisiebemesting
      • Mestmixers
  • Dealers
  • Occasions
  • Service
  • Bedrijf
    • Historie
    • Over de SVgroup
    • Actueel
    • Vacatures en stages
    • Video’s
    • Contactpersonen
  • Nieuws
  • Contact
  • Nederlands
    • English
    • Deutsch
    • Français
Veenhuis Machines B.V.
    0 items

Veenhuis gebruikt cookies en soortgelijke technieken voor de volgende doeleinden: het optimaliseren van de website, de integratie van social media, het verzamelen en analyseren van statistieken en om u van gerichte informatie te voorzien. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Klik hier voor de cookie instellingen en ons privacybeleid.

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacybeleid

Veenhuis is wettelijk verplicht om u toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en u te informeren over het gebruik daarvan op de site.

Voor een aantal van bovenstaande punten is het vastleggen van bezoekersgedrag noodzakelijk. Ook derde partijen kunnen deze cookies plaatsen via Veenhuis, zoals bijvoorbeeld het geval is bij embedded video’s van YouTube.

Veenhuis gebruikt cookies en soortgelijke technieken voor de volgende doeleinden:

– het optimaliseren van de website
– de integratie van social media
– het verzamelen en analyseren van statistieken

Lees ons volledige privacybeleid hier

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt Noodzakelijke Cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat wij uw voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als u deze cookie uitschakelt, kunnen we uw voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat elke keer dat u deze website bezoekt, u cookies weer moet inschakelen of uitschakelen.

Cookies van derden

Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van de site en de meest populaire pagina’s.

Door deze cookie ingeschakeld te houden, kunnen we onze website verbeteren.

Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in, zodat we uw voorkeuren kunnen opslaan!

Cookiebeleid

Lees hier meer over ons cookiebeleid