Wij zoeken een Hoofd Productie & Techniek

31-7-2017

De functie

 

In deze functie word je verantwoordelijk voor de operationele resultaten van Veenhuis Machines BV. Je krijgt de verantwoording voor de processen inkoop, werkvoorbereiding, engineering en productie. Je werkt in een internationale omgeving opererend vanuit een sterk regionaal karakter. Je bent primair verantwoordelijk voor de uitvoering van het gehele productieproces alsook de techniek, met als doel de productie optimaal en efficiënt te laten functioneren en de kwaliteitsstandaard te waarborgen. Tevens dien je de directie te voorzien van tijdige en betrouwbare managementinformatie en te adviseren bij het nemen van operationele beslissingen op het gebied van techniek en productie. Je bent een sparringpartner van de directie en rapporteert aan de algemeen directeur.

 

Focuspunten

 • engineering / inkoop, productverbetering, innovaties en kostprijsverlaging;
 • supply chain optimalisatie van de keten incl. voorraadverlaging en second source;
 • terugdringen van faalkosten, verhogen van productiviteit, herinrichten van processen en het verder doorvoeren van Lean en QHSE.
 • laten vastleggen van gegevens over de voortgang en hierover rapporteren.

Kernresultaten

 • verantwoordelijk voor de omzet, operationele kosten, kwaliteit en klanttevredenheid. Dat geldt ook voor de productie, planning, plant performance en HR;
 • coördineren van de veiligheid en kwaliteitsactiviteiten en zorgen voor doeltreffende best practices voor het team;
 • monitoren van de productieopbrengsten en de algemene efficiency van de  afdelingen.

Als Hoofd Productie & Techniek

 • Heb je een HBO-opleiding genoten in bijvoorbeeld een Technische en/of Bedrijfskundige richting. Je beheerst naast de Nederlandse, ook de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift.
 • Bezit je technisch inhoudelijke kennis van agrotechnische machines en heb je visie op ontwikkelingen. Ervaring in een technisch complex productieproces is gewenst en ervaring in de agrotechniek is een pré.
 • Heb je aantoonbare ervaring in een leidinggevende functie waar minimaal de productie en supply chain (inkoop en voorraad) onder jouw verantwoordelijkheden vielen. Je hebt ervaring met (her)inrichten van processen en bent bekend met Lean Management.
 • Heb je bewezen een technische afdeling naar een hoger niveau te kunnen tillen en heb je ervaring in klantordergestuurde omgevingen.
 • Ben je een sterke, energieke people manager, je kunt goed op verschillende niveaus communiceren en bent in staat om mensen te  motiveren en uit te dagen.
 • Ben je flexibel, kun je zowel hoofdlijnen als details bekijken en draag je zorg voor een soepele amenwerking.

Wij bieden 

Werken bij Veenhuis betekent je talenten benutten in een dynamische en flexibele omgeving, waarin snel geschakeld wordt. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, verantwoordelijkheid nemen en persoonlijke ontwikkeling. De communicatielijnen zijn kort en de sfeer informeel. Een gezonde dosis humor wordt bij ons zeer gewaardeerd.

 

De sollicitatie:

Wil je werken bij een bedrijf met een sterke marktpositie die hoogwaardige producten voor de landbouw maakt, stuur dan je sollicitatie naar wveenhuis@veenhuis.com of per post naar onderstaand adres, t.a.v. Walter Veenhuis. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd bellen naar 0572 352145 en vragen naar Walter Veenhuis, of een e-mail sturen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.